INCDFP INFP
  Ştiri INCDFP

Pentru o perioadă de doi ani, INCDFP va reprezenta România ca stat coordonator în Grupul de Lucru Ad-Hoc pentru Riscuri Seismice (GLAHRS) din cadrul Organizaţiei de Cooperare Economică la Marea Neagră - OCEMN (BSEC - Organization of the Black Sea Economic Cooperation).

GLAHRS coordonează activităţile şi “feed-back-ul“ specialiştilor în domeniul riscului seismic, fiind esenţiale în luarea deciziilor CES-NLO - “Group on Cooperation in Emergency Assistance and Network of Liaison Officers”.

Printre alte activități, GLAHRS:

  • asigură colaborarea între autoritățile naționale, institutele seismologice și a altor instituții care se ocupă cu reducerea riscului seismic;
  • elaborează cerințele minime de securitate seismică pentru instalațiile periculoase ținând cont de reglementările internaționale existente;
  • contribuie la protecția seismică a populației, prin reducerea riscului seismic în statele membre OCEMN.
  • Ce este OCEMN?

    Înființat în 1992, OCEMN este format din 13 state membre, din acesta făcând parte și țări care nu au ieșire la Marea Neagră: România, Bulgaria, Turcia, Ucraina, Republica Moldova, Federația Rusă, Georgia, Albania, Armenia, Azerbaidjan, Grecia, Serbia și Macedonia de Nord. Scopul acestei organizații este de a asigura stabilitate, colaborare bilaterală și multilaterală, dezvoltare economică și îmbunatățirea mediului de afaceri.

    România este stat fondator al organizației, iar în 2020 a deținut pentru a șasea oară Președinția-în-Exercițiu a OCEMN, de la momentul instituționalizării acesteia.

    http://www.bsec-organization.org/

    INFP


    Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului

    • INCDFP
    • EPOS-RO